RASSTANDAARD

Korthaar (BSH)
De Brit is een middelgrote tot grote, compacte, goed uitgebalanceerde kat met een stevig lichaam, een brede borst en vrij korte, stevige poten. De staart is breed en aan het uiteinde rond. De kop is kogelrond met kleine oren, volle wangen en een stevige kin. De ogen zijn groot en de neus is kort en breed. De vacht is kort, dicht en opstaand.


Langhaar (BLH)
De Brit is een middelgrote tot grote, compacte, goed uitgebalanceerde kat met een stevig lichaam, een brede borst en vrij korte, stevige poten. De staart is breed en aan het uiteinde rond. De kop is kogelrond met kleine oren, volle wangen en een stevige kin. De ogen zijn groot en de neus is kort en breed. De vacht is lang tot halflang, dubbel en plush met ondervacht die de vacht body geeft.


Kopvorm Rond met volle wangen en een brede schedel. De botstructuur onder de vacht dient rond te zijn. De snuit moet breed zijn en zonder onderbreking overgaan in wangen en nek.


Voorhoofd Moet een lichte ronding vertonen.


Neus Kort, breed en recht, met een sierlijke indentatie, maar geen stop zoals bij de 'Exotic'.


Kin Dient breed, diep en stevig te zijn.


Gebit Moet correct sluiten.


Oren Moeten tamelijk klein zijn en afgerond van boven, ver uit elkaar geplaatst en zonder onder-breking overgaan in de ronde kop.


Ogen Moeten groot, rond, goed geopend zijn en ver uit elkaar staan.


Nek Kort en stevig.

Lichaam Compact, gedrongen, stevig en massief met een rechte rug. Het dier moet een massieve schouderpartij, breed achterlijf en brede borstkas bezitten.


Poten Vrij kort, recht en stevig. Ronde, stevige voeten met aaneengesloten tenen.


Staart Moet dik zijn en kort. De basis dient breed te zijn en het uiteinde rond.


Staart (Langhaar) Moet dik zijn en kort. De basis dient breed te zijn en het uiteinde rond. Goed behaart.


Vacht Moet kort zijn, stevig aanvoelen, dicht ingeplant en veerkrachtig zijn. Mag niet plat liggen.


Vacht (Langhaar) Moet lang tot halflang zijn, van het lichaam af staan. Kort op het gezicht en geleidelijk in lengte toenemen op de wangen. Goed ontwikkelde kraag en broek. Textuur is stevig dubbel, dik en plush met ondervacht die de vacht body geeft.

kitten
kitten
Graff World First Volex
Graff World First Volex
lilac kitten
lilac kitten
kitten
kitten
tabby kitten
tabby kitten